lilie

Diskusija o čebulnicah.
Gladijole, Hijacinte, Tulipani, Zvončki, Lilije, ...

Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji

lilie

OdgovorNapisal/-a bvezen » 16 jul 2005, 17:42

zanima me prezimovanje lilij :?: letos sem jih posadil prvič in še nimam izkušenj z njimi :oops:
bvezen
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: zrece

OdgovorNapisal/-a Akasha » 16 jul 2005, 21:20

Nič ni treba posebej prezimovati,ko odcvetijo,odreži ostanke cveta,a listov pa nikakor!!
Goji jih naprej kot dosedaj dokler se jeseni listje samo od sebe ne posuši.

Potem pozimi čebulice ostanejo v zemlji.. Lahko daš malo zastirke po vrhu zemlje jeseni sicer,nikakor pa jih ni treba kopati ven.

Pomaldi bodo spet skalile..in rasle.. In tudi kaj jih pognoji vsako leto. :)

Pa veliko veselja z njimi želim,jaz sem prava oboževalka lepih lilij :wink:
THE SPIRIT OF FIRE !

[img]http://www.shrani.si/f/u/IY/34JOersm/3579994663.jpg[/img]
Uporabniški avatar
Akasha
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Kitty » 17 jul 2005, 14:46

Akasha je napisal/-a:Potem pozimi čebulice ostanejo v zemlji.. Lahko daš malo zastirke po vrhu zemlje jeseni sicer,nikakor pa jih ni treba kopati ven.

Akasha, kaj pa, če so v velikem glinenem loncu? Notri sem jih dala, ker nisem vedela, kam jih posaditi in so tako čudovite in pristajajo loncu, da jih bom še naprej tam imela. Naj ga čez zimo dam v klet?

Bye, Kitty
Kitty
Expert
Expert

Kraj: Vrhnika

OdgovorNapisal/-a burbonka » 17 jul 2005, 17:23

Rastline, ki jih imam v loncih in lahko prezimijo zunaj, običajno dvignem od tal, zavijem v netkano kopreno, vmes med lonec in kopreno dam pa slamo ali smrečje. Uporaben je tudi stiropor med loncem in kopreno, ali pa samo folija z zračnimi mehurčki.
burbonka
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a Akasha » 17 jul 2005, 20:06

Čeprav po moje bi jim koristila nova zemlja... kaj pa če bi,če so v loncu,ko se listje samo posuši jeseni,čebulice ven pobrala in jih zgodaj pomladi posadila nazaj v lonec,a v drugo zemljo,ker stara je izčrpana,če so v loncu...
THE SPIRIT OF FIRE !

[img]http://www.shrani.si/f/u/IY/34JOersm/3579994663.jpg[/img]
Uporabniški avatar
Akasha
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Kitty » 17 jul 2005, 21:08

Akasha je napisal/-a:Čeprav po moje bi jim koristila nova zemlja... kaj pa če bi,če so v loncu,ko se listje samo posuši jeseni,čebulice ven pobrala in jih zgodaj pomladi posadila nazaj v lonec,a v drugo zemljo,ker stara je izčrpana,če so v loncu...

Aha, imaš čisto prav. Saj sem vedela, da moram še na nekaj pomisliti. Sploh, ker sem bila obtožena, da jim mogoče nisem dala dovolj zemlje v lonec :) Pa jim ni videt, čudovito cvetijo.

Hvala, Akasha!

Bye, Kitty
Kitty
Expert
Expert

Kraj: Vrhnika

Vrni se na Čebulnice

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov