Napisal/-a stara postaja » 02 nov 2007, 11:09
Sašo, hvala, našla! Le da sem sedaj v zadregi, kaj to je. Plodov nima več, tudi beta, na katerem bi pri pegastem kačniku (Arum maculatum) "sedele"rdeče jagode. Po drugi strani mi vzbuja dvom, kako da je rastline sedaj v tako bujni rasti. Pegasti kačnik namreč zgodaj spomladi najprej odžene liste, ki so včasih rjavo pegati (od tod ime), nato cvet, šele poleti pa postanejo plodovi-jagode rdeči in takrat je od cele rastline viden pravzaprav le bet s plodovi.Ta primerek pa je parv zdaj bujne rasti, listi so podobni, vendar ne rjavo pegati, ampak so pege svetlejše od ostalega zelenila. Podobna je kaki lončnici-kali, vendar ta ne bi prezimila. ta pa se vseelo razrašča in torej ni zavržena letos, kar pomeni, da je prezimna. Bomo že ugotovili, kaj je. V zemlji ima čebulico, podobno kot kačnik, vendar je vse skupaj, z rastrlino vred vse precej večje.
Pasji sin ( mimogrede, kako pa se reče tvoji mami?), če se res voziš po naših krajih, me poišči, z veseljem ti rastlino pokažem. Jaz sem vzela dva primerka, enega za zinaj, enega bom pa za vsak slučaj dala noter. Bomo videli!
ki te ljubim, zeleno