Živjo Katarina!
A imaš mogoče kakšno fotko tega dreveščka? Jst sem namreč pred 2 mesecema v dar dobila rastlinico po imenu Ficus be wiandii (tako je pisalo na etiketi), ki na pogled spada med bonsaje in se mi vse bolj zdi, da tisti "be" pomeni benjamin, podvrsta pa je wiandii - pa bi bla res vesela, če maš fotko, da vidim kakšen izgleda tvoj bonsai - če je kej podoben temu, ki ga imam jst. (sm tud že spraševala o njem na forumu - pa nism še nobenga odgovora dobila
)
Kar se nege tiče, ima pa rad veliko svetlobe, vendar ne direktnega sonca, pršenje priporočljivo v vročem poletnem času, sicer pa bolj redko; ne prenaša dobro mraza in je zelo občutljiv na prepih, pa ne smeš ga prestavljat (baje so "zamerljivi"). Meni so prva 2-3 tedne precej odpadali listi, vendar naj bi bila to precej pogosta reakcija fikus benjaminov na menjavo okolja. Zdej pa zaenkrat izgleda, da se ful dobr počuti.
Zalivam ga pa bolj po občutku - nekako na en teden ali 10 dni, malo potipam zemljo, pa pazim, da odlijem vodo, če se nateče v podstavek. Pa nekje sem zasledila, da ga je spomladi in poleti fajn redno dognojevati.
Tuki maš pa še en link - en lušten prispevek o fikus benjaminih.
http://www.behnkes.com/page.php?group_page_id=375
Pozdravček, Naja