Osnove nege bonsaia

Bonsai - miniaturna drevesca iz daljnega vzhoda. Sem spadajo samo notranji bonsaji, ki so predvsem listavci.
Ficus, Podocarpus, ...
Zunanji bonsaji - iglavci so v kategoriji Zunanje rastline!

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Osnove nege bonsaia

OdgovorNapisal/-a KateS » 30 apr 2006, 15:36

Zdravo!

Dobila sem bonsai fikus benjamin in me zanimajo osnovne stvari: kam ga naj postavim, koliko svetlobe in podobno.

Hvala za odgovore in lep pozdrav,
Katarina
Katarina
KateS
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Medvode

OdgovorNapisal/-a gregano1 » 03 maj 2006, 10:15

Katarina, prosim potrudi se malo in preglej prejšne poste v katerih boš našla vse potrebne podatke kako in kaj z bonsaji!

l.p. zeko :lol:
gregano1
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: domžale

OdgovorNapisal/-a naja » 04 maj 2006, 20:13

Živjo Katarina!

A imaš mogoče kakšno fotko tega dreveščka? Jst sem namreč pred 2 mesecema v dar dobila rastlinico po imenu Ficus be wiandii (tako je pisalo na etiketi), ki na pogled spada med bonsaje in se mi vse bolj zdi, da tisti "be" pomeni benjamin, podvrsta pa je wiandii - pa bi bla res vesela, če maš fotko, da vidim kakšen izgleda tvoj bonsai - če je kej podoben temu, ki ga imam jst. (sm tud že spraševala o njem na forumu - pa nism še nobenga odgovora dobila :( )

Kar se nege tiče, ima pa rad veliko svetlobe, vendar ne direktnega sonca, pršenje priporočljivo v vročem poletnem času, sicer pa bolj redko; ne prenaša dobro mraza in je zelo občutljiv na prepih, pa ne smeš ga prestavljat (baje so "zamerljivi"). Meni so prva 2-3 tedne precej odpadali listi, vendar naj bi bila to precej pogosta reakcija fikus benjaminov na menjavo okolja. Zdej pa zaenkrat izgleda, da se ful dobr počuti. :D Zalivam ga pa bolj po občutku - nekako na en teden ali 10 dni, malo potipam zemljo, pa pazim, da odlijem vodo, če se nateče v podstavek. Pa nekje sem zasledila, da ga je spomladi in poleti fajn redno dognojevati.

Tuki maš pa še en link - en lušten prispevek o fikus benjaminih.

http://www.behnkes.com/page.php?group_page_id=375

Pozdravček, Naja
naja
Uporabnik
Uporabnik

Vrni se na Bonsaji - notranji

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov