kako začeti

Bonsai - miniaturna drevesca iz daljnega vzhoda. Sem spadajo samo notranji bonsaji, ki so predvsem listavci.
Ficus, Podocarpus, ...
Zunanji bonsaji - iglavci so v kategoriji Zunanje rastline!

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

kako začeti

OdgovorNapisal/-a frezzy » 06 mar 2004, 19:12

ojla
sem navdušen za gojenje bonsajev, začelo se je tko da sem našel zelo majhen javor eno leto nazaj in ga posadil v posodo. potem sem kmalu potaknil fikus benjamina. okej prvo vprašanje je kje naj pri nas kupim orodje za delo z bonsaji?
kako naj se znebim zelo malih črvičkov v zemlji, so bele barve in obožujejo vlago :cry: ?
želel bi kupit semena dreves ki jih pri nas v naravi navadno ni, kam naj se obrnem?
hvala za trud že vnaprej.
LP Frezzy
frezzy
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a latvija » 20 mar 2004, 22:06

živjo :D

tudi sam sem zelo navdušen nad bonsaji in nikjer še nisem našel primernega orodja za obrezovanje ,...
jaz sem malo iproviziral in učinek je isti.
če se hočeš znebiti črvičkov zamenjaj vso zemljo in preglej da niso med koreninami ostala kaka jajčeca teh malih vragov.
za semena povprašaj v botaničnih vrtovih.

lp
latvija
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a misa » 21 mar 2004, 19:24

Pozdravljena!

Semena najrazličnejših rastlin se dajo naročiti na spletnih straneh tujih drevesničarjev.
Velikokrat zelo poceni.

Lp
misa
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a frezzy » 30 mar 2004, 22:13

ojla
sprasujem se ce svoj bonsai zalivam malo prevec, ker sem upošteval tvoje nasvete (latvija). zamenjal sem zemljo in temeljito pregledal korenine de ni bilo nobene sledi o malih vragecih :twisted:
le ti pa so se vrnili, kaj zdaj?
ponovim postopek in manj zalivam ali se da problem resiti se kako drugace?
hvala ze vnaprej :wink:
LP Frezzy
frezzy
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a latvija » 31 mar 2004, 17:44

živjo :)

ja , probaj tako da boš malo manj zalival.
lahko pa probaš enkrat ali dvakrat tedensko bonsaj s posodo potopit v vodi. mogoče pa se bojo ti :twisted: utopili :)
lahko pa probaš s kakšnim insekticidom vendar ne pretiravaj saj boš
tako rastlino poškodoval. prvo rastlino zalij potem pa malo pošpricaj po zemlji.

pa veliko sreče :D
latvija
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Triglav » 10 apr 2004, 22:50

frezzy
poizkusi takole: Pojdi v trgovino kjer prodajajo zemljo in kupi razkuženo zemljo brez insektov, če pa uporabljaš zemljo z svojega vrta ali gozdno zemljo pa jo pred uporabo razkužiš tako da jo daš na pladenj in jo daš v pečico na 200 stopinj celzija za kakih 15-20 minut z vročino boš pomoril vse insekte zemlja bo suha ker je bila v pečici zato jo bo potrebno zopet navlažiti.
Triglav
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Kitty » 01 feb 2005, 15:51

latvija je napisal/-a:živjo :D

tudi sam sem zelo navdušen nad bonsaji in nikjer še nisem našel primernega orodja za obrezovanje ,...

lp

Mogoče sta sicer videla že v temi o posodicah za bonsaj, ampak v soboto sem šla po dolgem času spet v semenarno v Italiji, takoj za mejnim prehodom Škofije na desni strani in našla škarje (3,2 €, 6,2 €), klešče (6-10 €), žico itd. Poskusila sem enega od manjših maminih benjaminov obrezati na bonsai in ga na dveh mestih ožičila - zelooo zadovoljna.

Kitty
Kitty
Expert
Expert

Kraj: Vrhnika

OdgovorNapisal/-a svedr1 » 18 jan 2006, 19:41

:)) mami zihr vesela k ji hcerka reze drevesa po hisi:))
didgeridooINGbreathINGkiFlowING
svedr1
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Vrni se na Bonsaji - notranji

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov