Ginko !!!

Bonsai - miniaturna drevesca iz daljnega vzhoda. Sem spadajo samo notranji bonsaji, ki so predvsem listavci.
Ficus, Podocarpus, ...
Zunanji bonsaji - iglavci so v kategoriji Zunanje rastline!

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Ginko !!!

OdgovorNapisal/-a Marsumioon » 02 jan 2005, 14:32

ALo druščina !!!
Mene zanima če mi lahko kdo sporoči če iz ginkota lahko narediš bonsaj ?
Zanima me pa tudi če ima kdo kakna semena od tega drevesa saj jih ne morem dobiti ?
Bye :!: :!:
Marsumioon

OdgovorNapisal/-a Žiga.S » 02 jan 2005, 15:06

Hello Marsumioon !!!

Ja lahko narediš bonsai iz ginkota. Ampak najprej boš moral počakati 2 - 3 leti da zrastejo semena. Ne vem pa kje dobiti ta semena.... Vprašaj v kakšnjih vrtovih dreves ali pa v vrtnih centrih. Veliko sreče.
...
Žiga.S
Moderator
Moderator

Kraj: ...

OdgovorNapisal/-a Bonsailo » 02 jan 2005, 19:18

Živjo! Marsumioon
Te zanima ce se da narediti iz Ginkota bonsai??
kaj sploh sprašuješ seveda da se da vedar malo težje
tukaj je ena slikica Slika

TUdi to te zanima kje dobiti semena??
Tole je res bolj tezko najti saj zivimo v sloveniji in nekatere ferme ne posiljajo v to drzavo vendar sem vseno nasel eno stran kjer posiljajo semena so tudi dokaj ugodna sam mores imeti eno izmed kartic ki jo zahtevajo ali viso..itd tukaj klikni
najdes tudi ginkota vendar ce hoces imeti debelo steblo kar je pri nekaterih zaželjeno je bolje ce vzames baoboa ta drevo raste v afriki

lp Bonsailo[/img]
Bonsailo
Uporabnik
Uporabnik

Seme

OdgovorNapisal/-a Dacar » 17 mar 2005, 12:52

Zivjo! Kar se tice semen ginka jih imajo v ljubljanskem botaničnem vrtu! Da se jih nabrat (jeseni) lahko pa jih tam tudi kupiš. Naj pa ti povem da sem jih nabral, vendar so sedaj že nekaj časa v tify tabletah pa še niso vzklili! Nekje sem bral da zelo težko uspejo iz semena da jih je lažje vzgojiti iz podtaknjencev! Kako to poteka: tri brste morajo biti v zemlji, eden do dva pa nad. Poizkus mi lani ni uspel a morda je vredno poskusiti!
Veliko uspeha!
nEjC
Dacar
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a luxi » 17 mar 2005, 13:35

Jaz sem predlani nabral semena, jih posadil. Lani spomladi sta mi vzklila 2 ginkota. Zrastla sta cca 15 cm. Trenutno počivata na hladnem stopnišču- 10 C. Ne vem, če je to ok prezimovanje? Upam, da bosta maja odgnala. Sem pa enkrat že imel tak ginko, ki sem ga prav tako sam vzgojil iz semena. Je doživel 3 leta, potem pa propadel. Ampak takrat sem ga imel tudi pozimi v stanovanju. Sicer je ginko po mojem malce zoprn za bonsaj, ker se nerad razveja, nerad dela stranjske poganjke- potem imaš samo sebelce, kot neka ravna palčka in nekaj listov gor- ni pa krošnje :)
luxi
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Vrni se na Bonsaji - notranji

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov