Čisti začetnik...:(

Bonsai - miniaturna drevesca iz daljnega vzhoda. Sem spadajo samo notranji bonsaji, ki so predvsem listavci.
Ficus, Podocarpus, ...
Zunanji bonsaji - iglavci so v kategoriji Zunanje rastline!

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Čisti začetnik...:(

OdgovorNapisal/-a Innes_ » 10 dec 2005, 19:06

Pozdravljeni!
Včeraj so mi podarili bonsai, na listku ni pisalo katere sorte je, ima pa drugace majhne okrogle gladke lističe.
Danes sem ga špricala, pa čisto malo zalila. Imam posebno tekoče gnojilo za bonsaje, pa me zanima kako mnenje imate z dodatnimi gnojili? Najraje bi ga imela v sobi na mizi, v blizini ni radiator. Kako pogosto ga moram zalivat,a ga je treba vsaki dan poškropit?
Za obrezovanje in žičenje,pa moram it kar hitro v knjižnjico. :)
Hvala za vse odgovore.
Innes_
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a izu » 11 dec 2005, 11:07

No lepo da so tudi tu kaki začetniki!Prvo poglej ali je tvoj "bonsai" na vrhu na sredi krošnje odrezan,tako da je štrcelj??Ker če je to glih ni pravi bonsaj,vendar vseeno je dober začetek!No gnoji ga tako kot piše,oz. počakaj da ti kdo drug svetuje,jaz ti pa svetujem knjigo glede bonsajov od Matjaža Kovšča (alči nekaj podobnega).To je črna knjiga nevem kakšen format,vendar vrjami da je to najboljša knjiga za bonsaje!Je pa okol 5 tisoč tolarjev!Polega tega pa obstaja Slo. Bonsaj Klub katerega poišči na www.najdi.si in tam boš našla ogromno pomoči!!

Lp Luka Ložar
" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
izu
Moderator
Moderator

Kraj: Zaboršt

OdgovorNapisal/-a Innes_ » 11 dec 2005, 12:48

Hvala, za tvojo pomoč. Imaš prav, da ima štrcelj, zdaj sem kar malo jezna grrr... Kako lahko sploh to prodajajo pod imenom bonsai. :x Ampak vsak zacetek je tezki, zato upam,da se bom kr dosti naucila na tej rastlinici. Ja tole knjigo poznam, moram jo poiskat v kakšni knjižnici. :) Drugace sem tudi našla kjub ljubiteljev bonajev, ampak se mi zdi da forum cisto zamira...saj sem sla malo gledat in nihce prav ne odgovarja.. Sicer sem tudi objavla svoj problem, ampak se kr nic. A mi lahko poves kak je s tem..zdi se mi da je zemlja kr fajn zbita, ampak nevem kaj naj naredim, kr sem prebrala, da se ga spomladi presaja?? :?
Hvala za tvojo pomoc.

Lp Ines
Innes_
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a izu » 11 dec 2005, 13:00

Sicer ne morm rečt da imam izkušnje z bonsaji,saj sem imel le enega,in mislim še enkrat začet drgo leto,vendar mislim mda bi lahko malo zrahljala zemljo kot pri drugih rastlinah,z kakim zobotrebcom,žico,ampak raje prej še koga povprašaj,vendar se mi zdi da je to edina možnost!

Lp
" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
izu
Moderator
Moderator

Kraj: Zaboršt

:)

OdgovorNapisal/-a svedr1 » 18 jan 2006, 19:22

hehe izu, ti bi kr z zobotrebcem rahlal zemljo :) ne vem ce je to pametna ideja,no jest jo obema odsvetujem. innes_ a so gor tut ene bunkice na njem? drugac pa vsak dan je fajn da ga skropis po listih pa na izi zalijes,po obcutku. a lahko slikas tvojga "bonsaja" pa das slikco gor ;)
didgeridooINGbreathINGkiFlowING
svedr1
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Vrni se na Bonsaji - notranji

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov