ciprese smaragd

Diskusija o boleznih in škodljivcih zunanjih rastlin.
Vse o boleznih rastlin si preberite na
http://www.eksotika.si/bolezni-in-varstvo-rastlin.html

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

ciprese smaragd

OdgovorNapisal/-a sonja » 26 sep 2003, 10:35

:(

Imam ciprese-smaragd, visoke cca 90cm. Posadila sem jih prejšno jesen.
Sedaj pa sem opazila, da v notranjosti krošnje vejice rjavijo in odpadajo. Zunanji deli so zaenkrat še lepo zeleni. Kaj se dogaja? Ali se sušijo, so tla morda prevač siromašna, suha. Kaj naj storim?
Zanima me tudi, ali jih sedaj v oktobru lahko malo pristrižem, da bi bile lepo košate. Katero gnojilo je za ciprese najprimernejše.
Hvala za odgovore.

Lep pozdrav iz Ljubljane
Sonja
sonja
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a misa » 06 okt 2003, 16:51

Pozdravljena,

susa je vzrok rjavenja in lanska zima, ki ni bila prav "svoh". Lahko jih porezes, seveda, toda ne vec, kakor 1/3.
Gnojilo, vsaka specializirana trgovina z vrtnim oddelkom premore gnojila za iglavce.

Lp
misa
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Marian » 09 apr 2005, 17:58

Lep pozdrav!!!!
Tudi jaz imam enake probleme z isto sorto ciprese,vendar sem se pozanimal na semenarni (tam sem jih kupil,pa mi je rekle da imajo premalo magnezija.
Kupil sem Magnezijev sulfat pa sem ga malo vkopal in dobro zalil.Pri tej vrsti morate biti pozorni tudi glede uši,kaj pa je najbolje da odrežete eno vejico in greste v spez.trgovino pa vam bodo pomagali.Glede gnojenja pa sem uporabil univerzalno gnojilo za vinogradništvo brez dušika.SEdaj pa bom čez kak mesec še nadaljeval z NPK15-15-15.
Če sem vam lahko kaj pomagal,sicer bi pa sam prosil za kakšen nasvet glede teh cipres.

LP Kuc
Marian
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Koroška

Vrni se na Bolezni zunanjih rastlin

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov