Yucca

Diskusija o boleznih in škodljivcih sobnih rastlin.
Vse o boleznih rastlin si preberite na http://www.eksotika.si/bolezni-in-varstvo-rastlin.html

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Yucca

OdgovorNapisal/-a tassa » 28 nov 2004, 14:39

Pozdravljeni,
v stanovanju imam dve yucci, veliki pribl. en meter (temp. v stanovanju je ves cas preko 22 stopinj, ni na direktni soncni svetlobi). Ko sem ju pred nekaj meseci kupila, sta bili zelo lepi, listi so lepo poganjali na novo, potem pa so se na novih (svetlo zelenih) listih kar nanekrat začele pojavljati bele lise, kot nekakšen bel prah, nato so se listi na tistih delih postopoma začeli sušiti, dokler se niso popolnoma posušili. To se dogaja na obeh rastlinah,ki sojita druga ob drugi. Sprva se mislila, da sem ju morda prevec zalila, potem sem jih kar nekaj casa pustila, vendar se stvar nadaljuje oz. postaja vedno hujsa. V trgovini, kjer sem rozi kupila, so mi rekli, da je dovolj, da ju zalivam na 20 ali 30 dni, niso pa mi povedali, ali je ustrezno, da ju zalivam od zgoraj (bi ju morala od spodaj, v podstavek??)

Hvala za odgovor.
tassa
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Nemesis » 28 nov 2004, 15:21

Mislim, da imaš na listih volnene uši. :? Ne vem, kako se jih da znebiti, ker jih še nikoli nisem imel (hvala bogu). Upam, da ti bodo drugi lahko malo bolj pomagali.
LP, N
Nemesis
Guru
Guru

Kraj: Lj.

OdgovorNapisal/-a tanjajas » 28 nov 2004, 17:30

Pri meni so se volnene uši pojavile na benjaminu, ne da se jih kar preprosto znebiti. Jaz sem jih odstranila tako, da sem vsak listek posebej obrisala z vatko namočeno v Bio kill. Le tako sem se jih rešila. Res pa je, da je kar nekaj listkov odpadlo.

Tanja
tanjajas
Uporabnik
Uporabnik

Vrni se na Bolezni sobnih rastlin

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov