sem se registrirala, z upanjem, da mi boste znali pomagati.
torej, zadeva je sledeca: potem, ko sem se prebila skozi obilico vasih prispevkov o skodljivcih, mislim da upraviceno sumim, da je mojo nekoc lepo cvetoco gardenijo napadel kapar. slikice zal nimam, upam, da bo opis dovolj. zacelo se je kak mesec nazaj, ko sem opazila, da ima na listih blizu stebla bele zapredke. odstranila sem jih z zobotrebcem, gardenijo pa pospricala s "floro-matic-om". pa je zgledalo bolje, ceprav je pocasi odmetavala liste. tudi cvetela ni vec. novi poganjki so pocasi rjaveli in odpadli, ceprav je bilo zmeraj nekaj novih. zdaj, po skoraj mesecu dni, je stanje obupno. listi dobivajo rjave lise in zacnejo gniti, novi poganjki prav tako, bela nadloga pa ocitno nadvse uspeva. spricam, tusiram, pa nic. predvsem se zadrzujejo v kotih med listom in steblom, pa tudi na samem steblu, nekaj jih je tudi na oz. v zemlji. do vceraj nisem opazila, da bi se premikali.
naj jo presadim, poskusam prej odstraniti vse bele zapredke in jo potem pospricam s cim ucinkovitejsim? ne bi je rada izgubila, ampak stvar postaja brezupna. prosim pomagajte!
p.s. ima kdo izkusnje z lucky bamboo-jem? nekaj mesecev nazaj sem ga prestavila v zemljo, kjer se je pocutil zelo dobro, zdaj pa je v dobrem tednu uspel "pridelati" dva rumena stebla. ne vem, kaj mu ni prav?
ze vnaprej hvala za pomoc!