Piika ....no fino, napisala sem ti obširen odgovor, a mi je žal ob potrditvi (zaradi poteka časa - in ponovnega vpisa gesla) vse izbrisalo - (MODERATOR ZAKAJ TAKO ?)
Sedaj samo kratek povzetek - nekaj sem glede mešanih posevkov že odgovorila pri temi "biodinamika".... Pri kolobarjenju si lahko pomagamo, tudi z vmesnimi posevki t.i. podornih rastlin - npr. facelija, ogorščica, detelja.... Vendar je npr. na 100 m2 vrtu kar težko dosledno izpeljati kolobarjenje ter zatem obdelovanje po setvenem koledarju, - ker enostavno gre za premajhno površino, druga zadeva pa je, da v naših vrtovih v večini prevladujejo plodovke (paradižnik, paprika, fižol, grah...), znatno pa so v manjšini cvetnice..... Slednji problem je tudi pri meni, zato v nulo res ne bom mogla upoštevati kolobarja - verjetno pa je najbolje, da vsak pri sebi eksperimentira in se tako uči, kaj in kje je potrebno biti bolj dosleden, in morda kje lahko zagrešiš kakšno napako, ki pa ni tako usodna. Jaz se bom letos poskušala še bolj potruditi z zasaditvijo/setvijo cvetlic, tako tistih okrasnih, kakor še dodatno koristnih, kot so žametnica, ognjič, kapusnica, kamilica, sivka......ter tudi BROKOLIja - ki ga obožujemo in se seje, presaja in obdeluje na dan CVET ..... Glede uporabe biodinamičnega setvenega koledarja pa sem bila lani dosledna le pri plodovkah, letos pa bom to upoštevala dosledno tudi pri ostalih - npr. sedaj zasaditev čebulčka, šalotke, korenja, korenastega peteršilja, rdeče pese, krompirja itd. na dan korenovk (mimogrede - t.j. danes - a še je čas kasneje - prvič že proti koncu marca), blitvo, listnati peteršilj, solate, rukolo, špinačo, - na dan LIST........ no nekatere plodovke - paradižnik, paprika, jajčvevec pa so že spikirane