Sobna cipresa

Diskusija o akvarijskih rastlinah.
Aegagropila, Anubias, Barclaya, Cryptocoryne, Hygrophila, Myriophyllum, Tonina, ..

Moderatorji: dusanh, Kapitan Nemo, Moderatorji

Sobna cipresa

OdgovorNapisal/-a Žiga.S » 16 apr 2005, 21:29

Lep pozdrav :!:

Zanima me glede sobne ciprese:
Kolikokrat na teden jo je potrebno zalivati :?: , ali mora biti na senčni strani :?: , kdaj jo lahko presajamo :?: , kakšna zemlja ji ustreza :?: .

Za odgovore se vam zahvaljujem :wink: :arrow:

L.p.
...
Žiga.S
Moderator
Moderator

Kraj: ...

OdgovorNapisal/-a ljubitelj rastlin » 21 apr 2005, 18:57

Lep pozdrav!

Jaz imam tudi doma sobno cipreso in mi zelo lepo uspeva!
Ne vem natančne pogoje ampak ti bom povedal v kakšnih pogojih živi moja in mi prav lepo uspeva!

Svetloba:Pri meni stalno raste na soncu edino ob popoldanski vročini jo odmaknem bolj v senco ali pa malce zagrnem.

Zalivanje:Glede zalivanja ne morem natančno povedati ker jo vedno zalivam po občutku jo pa zalijem vsaj 2x tedensko vendar ne veliko.

Ne vem natančno kakšna zemlja ji uspeva lahko pa ti povem da ima moja zemljo humovit in prav lepo raste.

Za presajanje pa je najboljša pomlad če je mlada rastlinico do treh let potem vsaj enkrat letno ko pa je starejša pa malkrat mogoče enkrat na 3 leta.

Lp

P.S. Še nekaj ti moram povedati: se spomniš ko sem prosil za semena iglavcev no sedaj imam doma že dva lepa borovca približno 30 cm in prav lepo odganjata in cipreso. :P

Veliko uspeha z tvojo rastlinco! :P
Naj živijo rože!
ljubitelj rastlin
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Medvode in Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Žiga.S » 23 jun 2005, 17:31

Pozdravljeni :!:

Moram povedati, da mi cipresa zelo dobro uspeva. Zalivam jo s postano vodo skupaj z jajčnimi lupinami :) Na vrhu je včasih postajala malo rjava, ampak sedaj je to samo še zgodovina :wink: Zemljo pregledam skoraj vsak dan, če je še dobra, saj s tem drevescem nočem imeti prav velikih težav. Vse "štima" :!: Imam jo na severno okenski polici, kjer je ravno prav sončne svetlobe 8) Ampak sedaj poleti pa upam, da ne bo preveč sijalo sonce tja v moje drevesce, ker drugače ga bom raje umaknil kam drugam na sever.

Za v naprej pa že razmišljam kakšno zemljo bi kupil, da jo presadim. Najbrž bom spet vzel zemljo Humovit, saj vem, da je dobra, za druge vrste zemelj, pa rajši ne bom tvegal moje "rastlinice" :wink: :arrow: Prosil bi še, da mi poveste kakšne se vam zdijo še druge vrste zemlj, da vem katero vrstu kupiti, pa kje jo prodajajo. Meni se pa zdi, da je zemlja Humovit še najboljša vrsta zemlje. (vsaj za mene) Ampak vsak ima svoj okus.

Lep pozdrav
...
Žiga.S
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a Žiga.S » 24 jun 2005, 15:21

Prilagam še eno sliko :wink:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
...
Žiga.S
Moderator
Moderator

Vrni se na Akvarijske rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost