Ob hiši (vzhodni del) imam senčno počivališče ograjeno z vinsko trto, ki je zelo gosta in daje močno senco... Na severno stran tega "počivališča" sem nasadila srebrne ciprese, ki zelo lepo rastejo in jim je senca očitno letos ugajala ob tej visoki vročini.
Ker trava ob cipresah ne raste in sem nekje zasledila, da bi lahko ob cipresah nasadila cvetoče mahovnice, ki ne samo da lepo zgledajo ampak tudi lepo dišijo, me zanima, kakšne vrste mahovnice bi lahko zasadila, da mi ne bi dušile cipres.
Prav tako imam namen na zahodno stran hiše posaditi dva bora (visoka z dolgimi iglicami). Vzgojila sem že mlade sadike, ki pa še niso dovolj velike za samostojno rast. Med ta bora bi si omislila kakšno srebrno jelko, pa me zanima v kakšnem razmiku bi jih morala saditi (jelke ne bi imela preveč visoke), da bi imeli vsi dovolj zraka in svetlobe. Pod njih bi posadila grmičaste ciprese, pa ne vem, če bi rastle, ravno tako pa je z mahovnicami, ki bi jih tudi kje vključila, če bi se dalo. Mi lahko kdo svetuje ali pa me vsaj napoti kam, kjer mi bodo znali svetovati.
Že v naprej se zahvaljujem in pozdravljam vse ljubitelje rastlin!
Simona